Månadsarkiv: september 2016

Brist på personlig hygien och annat

Om ni undrar vad jag gör just nu och varför det är lite tyst här på bloggen IGEN fast jag lovat bot och bättring och fast jag har typ millioner inlägg som jag har tänkt skriva och som är nästan helt färdiga i mitt huvud?

Jo, jag skriver respons. Jag har läst Annas manus, och just nu formulerar jag responstankar så att pennan fingertopparna glöder. Det här är det absolut roligaste jag vet i hela världen och det betyder alltså att jag inte kan göra det halvhjärtat med vänsterhanden och göra en massa andra saker samtidigt. Eller rättare sagt: jag kan, men jag vill inte, och eftersom jag har möjligheten att välja så väljer jag TOTALT FOKUS PÅ RESPONSEN och låter i princip allt annat bli lidande. Bara för att förtydliga (om någon undrar) vilka saker som blir lidande: familjen, barnen, vännerna, jobbet, mitt eget skrivande, fritiden, mathållningen, sömnen, den personliga hygienen, ja, i princip allt. Jag har hört att andra har det så här när de skriver, men jag har det mer så här när jag ger respons på text. Det är ungefär som en hemtenta fast extremt ALLTSÅ EXTREMT mycket roligare. Och imorgon är det deadline för imorgon ska vi ses och prata text; jag, Liv, Anna och syster yster Elin.

Det ska bli SÅ KUL.

Det hemliga skrivprojektet

Som jag nämnt har jag och Liv börjat skriva en bok tillsammans, och än så länge kallar vi det officiellt för Det hemliga skrivprojektet. Det finns väldigt mycket som jag skulle vilja berätta om projektet, eftersom det är så fantastiskt roligt. Och en del som jag inte kan berätta om projektet, eftersom det är hemligt.

Men jag kan åtminstone säga så här:

Ingenting har någonsin varit så lätt att skriva. Jag överdriver nästan inte alls om jag säger att det känns som att boken redan existerar i någon sorts idévärld, och att allt vi behöver göra är att ”plocka ner den” bit för bit. Än så länge är vi uppe i drygt sextio sidor av de tvåhundrafemtio som är vår ungefärligt uppskattade målbild, och det trots att vi nyligen har haft en längre paus från projektet. Känslan är helt enkelt ganska magisk.

Jag KOMMER förstås berätta mer än så här. Ville bara mjukstarta lite.