Mitt nya liv

Det verkar som om mitt naturliga intervall för blogginlägg under sommaren är i runda slängar ett i månaden, plus minus någon vecka hit och dit. Inget jag egentligen är så glad över, men det har nog varit oundvikligt. Därför är det en himla tur att sommaren är SLUT NU och nya tider stundar!

Med hösten (och då menar jag inte riktigt årstiden hösten, utan snarare höstterminen) kommer ganska ofta nytt. Är det inte en ny skola, nytt jobb eller ny kurs på medborgarskolan, så är det något annat nytt, i form av nya vanor, nya vänner eller nya planer. Jag får alltid en enorm längtan efter att göra något nytt på hösten. Och nu ska jag faktiskt få börja på något sprillans nytt: nämligen ett jobb!

Det finns två saker som jag verkligen gillar med det nya jobbet, så här innan jag ens har börjat (börjar på torsdag). Det är inte ett socionomjobb och alltså inte ett jobb jag är kvalificerad för, utan ett barnskötarvikariat på en förskola. Det känns för mig helt fantastiskt att jag ska få jobba med friska barn, i en positiv miljö, och att jag inte ska ha ansvar för människor på det sättet som en socionom anställd i socialtjänsten har. Det kommer säkert att bli utmanande och svårt på vissa sätt, men åtminstone på ett helt annat sätt än jag är van vid från socialtjänsten. Och på det stora hela tror jag faktiskt att det kommer bli roligt!

Det andra som jag gillar med det nya jobbet (och helt ärligt det jag gillar mest med det), har inget med själva jobbet att göra, utan bara med omfattningen. Jag kommer jobba 40%, två dagar i veckan. Och kan ni gissa vad jag ska göra resterande tre dagar? Rätt svar: SKRIVA!

KAN NI FÖRSTÅ HUR GALET UNDERBART?

18 reaktioner på ”Mitt nya liv

 1. Men vad underbart – ett nytt jobb OCH tid för att skriva. Grattis Linda, det har du ordnat bra 🙂
  Tänker du lägga upp skrivandet på något särskilt sätt? Vad jag förstår skriver du ju både tillsammans med Liv och ensam. Kommer du att göra det du känner för så att säga, eller schemalägger du skrivdagarna i x antal ord på först det ena manuset och x antal på det andra?
  Ser fram emot fler blogginlägg om ditt skrivande i höst 🙂

  1. Ja, jag måste säga att jag är väldigt nöjd med ordningen 🙂
   Som jag tänker nu så är Livs och mitt gemensamma projekt huvudprojektet, tills det är klart, medan mitt eget manus får bli mer av hobbyskrivande (vilket hittills ärligt talat gör helt galna underverk med det skrivandet, mer om det i ett inlägg framöver). Så jag schemalägger så att säga det ena projektet, medan det andra får bli mer i mån av tid, lust och ork.

  1. HELT FANTASTISKT är verkligen orden. Tack! Känns mer som tur än skicklighet, men oavsett är jag väldigt glad 🙂

 2. Grattis till jobbet och varmt lycka till med dina skrivprojekt?Jag och du är i liknande situationer , jag jobbar 50 Proventil, har familj och skriver på ett manus. Om det bloggar jag på http://www.mittmanus.se om du är intresserad?Läser du tidningen ”skriva” förresten ? Guld värd för sådana som oss! Med vänlig hälsning Louise

  1. Hej och välkommen hit! Jag läste tidningen Skriva igår och kände förstås igen ditt namn därifrån 😉 Guld värt att få vara med i ett reportage där, skulle jag säga! Grattis till det, och lycka till med ditt skrivande också.

 3. Grattis Linda. Det är ju helt fantastiskt. Du har till och med ordnat det bättre än jag. Jag har också börjat jobba deltid men jag jobbar tre dagar på skolan och två dagar med skrivandet. Så nu du, nu har vi massor av tid att skriva.
  Det låter också härligt att jobba med något annat än det vanliga. Och som deltidare kommer du inte att behöva ta det där ansvaret med möten och omdömen och föräldrasamtal och sånt. Du kan bara gå dit och vara med barnen. Perfekt.
  Jag ser fram emot att följa din höst här på bloggen och kanske även ses någon dag 🙂

  1. Tack! Jag hörde av Liv att du också börjat jobba deltid, så GRATTIS till dig med! Så himla härligt att du äntligen får tid att verkligen skriva i lugn och ro. Synd bara att det är exakt de två dagar i veckan som jag jobbar :S Men hoppas att vi ska kunna hitta tid att ses ändå.

   Ja, det känns faktiskt otroligt skönt att inte behöva jobba med det vanliga, och att inte behöva ha så mycket ansvar. Jag tänker att det är just den där sortens ansvar som gör det så mycket svårare att få till skrivandet, för det kan tära så mycket på en.

   Ser förstås fram emot att få höra om hur det går för dig med!
   Kram.

 4. Grattis, det låter fantastiskt! 🙂 Här är det rätt tungt på både jobb- och hemmafronten, men jag hoppas på bättre tider. Kram!

  1. Tack, det ÄR fantastiskt. Jobbigt att det är en sådan period hos dig! Men försök komma ihåg att det går över – *håller tummarna för att det blir snart*

   STOR kram!

 5. Grattis till nya jobbet! 🙂 Jag känner igen mig- efter min sjukskrivning tog jag också ett uppehåll från socionomjobbet och jobbade på en förskola i två år- varav ett år som resurs till en pojke med autism. Det var iaf två superbra år och precis vad jag behövde- tankas på med energi istället för tvärtom! Idag har jag hittat tillbaka till socionomyrket men jobbar nu som coach på en daglig verksamhet i ett helt fantastiskt företag med sund människosyn och massor med resurser! Det känns toppen att ha hittat ett socialt arbete som fokuserar på det som fungerar istället för tvärt om! Maila mig gärna om du är nyfiken att veta mer 🙂 Lycka till på nya jobbet och med skrivandet!

  1. Vad intressant att vi har tänkt så lika 🙂 Jag hoppas att det kommer bli bra med förskolejobbet, men än så länge är det väldigt tungt (typiskt nog), med en jättesvår barngrupp och mycket sjukskrivningar i personalgruppen – påminner ganska mycket om mitt gamla socionomjobb, faktiskt. Men som sagt, hoppas det artar sig efter hand. Kul att du hittat rätt, äntligen! Det är ju inte helt enkelt att hitta kvalificerade jobb som faktiskt får en att må bra 🙂

 6. Vilket perfekt upplägg! Vill jättegärna läsa mer om vad du tycker när du hunnit prova ett litet tag. Jag tror att det kan vara bra att ha en jobbrutin även för skrivandet (för egen del skriver jag mer när jag har lagom mycket att göra och är inne i en bra rytm än när jag är helt ledig), så ditt luftiga schema låter optimalt. Hoppas att allt blir så bra som det bara kan! 🙂

  1. Ja, det är ett rätt så perfekt upplägg tycker jag 🙂 Och precis, skrivandet behöver sin jobbrutin det med, det kan bara vara svårt att hitta fram till vad som funkar. Men just nu tycker jag att jag verkligen lyckas – mer om det i ett eget inlägg snart 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.