Om mig och bloggen

Jag heter Linda och det här är en blogg om skivandets nöjen och vedermödor och om kreativitet i allmänhet. Men det är också en blogg om att vara människa eftersom det är precis det allting handlar om i grund och botten och det är svårt att separera från tankar om skrivande eller skrivandet självt. Jag har alltid intresserat mig mycket för människans insida och för det som händer mellan människor. Jag har alltid intresserat mig för processer. Därför är det från den infallsvinkeln jag kommer till skrivandet: jag använder det för att berätta, men jag använder det också för att se, för att förstå, för att lära mig.

På hösten 2012 gick jag hem från mitt allra första jobb som utbildad socionom för att aldrig riktigt komma tillbaka. Jag drabbades av en utmattning som skulle förändra mig som person i grunden på ett sätt som jag inte alls var förberedd på. Jag blev tvungen att lära mig den hårda vägen att säga nej till det som tar energi (det mesta, i mitt fall) och ja bara till det som ger (skogspromenader, kreativitet, vila och umgänge med nära vänner). Jag blev tvungen att ta mig en väldigt allvarlig funderare på vart mitt liv var på väg och vad jag egentligen ville göra med det.

Det jag kom fram till var att jag ville leva ett skrivande liv, ett kreativt liv. Ett liv där jag helt och hållet lyssnar på mitt hjärta. Så på midsommarafton 2014 startade jag den här bloggen som ett första steg i att ta mitt skrivande på allvar och hitta ett skrivande sammanhang. Nu, ungefär fyra år senare, är mitt liv oändligt rikt på allt skrivrelaterat. Jag har den otroliga förmånen att just nu skriva på heltid. Jag jobbar på ett fantasymanus som är tänkt att bli den första i en serie på fem eller fler böcker. Och jag jobbar också som lektör.

Kontakta mig gärna på: lin.hedlund[a]gmail[punkt]com

7 reaktioner på ”Om mig och bloggen

  1. Jag upptäckte dig ett nyhetsbrev från Ann Ljungberg. Jättekul att upptäcka dig där. Och jag måste berömma dig. Du är verkligen flitig med ditt bloggande. Härligt att få vara med på din skrivresa.
    Kram

  2. Upptäckte precis din blogg. Har bara läst några inlägg men det verkar vara en väldigt intressant blandning av skrivartips och att få ihop livet med barn tillsammans med skrivandet med mera (brottas också med det och är alltid nyfiken på hur andra gör). Så spännande att du dessutom skriver på ett manus i Urban Fantasy-miljö. Ser fram mot att följa hur det går för dig. /Sara

    1. Hej och kul att du hittade hit! Ja, det är verkligen inte så lätt att få ihop skrivlivet med det andra livet. Jag blir alltid väldigt uppmuntrad av att andra kan få det att funka bra, även om jag ännu inte nått dit själv. Kan du inte berätta vad det är du skriver på? Eller kanske att det kommer ett inlägg om det på Sällsamt-bloggen snart?

      /Linda

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.