Inre explosion

Känner ni ibland att ni liksom håller på att explodera av alla idéer och tankar som ska samsas i ert huvud? För min del känner jag ganska ofta så, periodvis. Särskilt här på bloggen, ska erkännas. Det finns så otroligt mycket saker jag skulle vilja skriva om att jag knappt kan hålla reda på dem, än mindre få ut dem på papper en och en i tur och ordning.

Jag vill skriva lite om skrivprocessen som jag funderade över häromdagen. Och jag har länge tänkt skriva något om att vara personlig på sin blogg – lite som ett skrivtips fast om bloggande – ett ämne som blev högst aktuellt i en diskussion hos Eva förra veckan. Dessutom filar jag på flera inlägg om introversion och extraversion – något som upptar mig ganska mycket just nu. Och ett inlägg om självkänsla och hur man ska berömma sig själv på bästa sätt. Och sedan har vi förstås skrivkursen och vad vi gjorde där senast. (Och det här är alltså bara de tankar och idéer som ligger och bubblar allra längst upp på ytan i min kokande gryta. Rör man runt aldrig så lite kommer det genast upp lika mycket till, och mer…)

Allt ovanstående känns ungefär exakt lika spännande att skriva om. Och med tanke på att jag kommer ha lite mindre skrivtid än vanligt den här veckan behöver jag verkligen prioritera. Jag avskyr att prioritera. Jag vill göra allting, och helst samtidigt. Men jag ska verkligen försöka ta en sak i taget och faktiskt skriva klart.

Vi får se vad det blir, helt enkelt.

8 reaktioner på ”Inre explosion

 1. Jag kände så där för ett par veckor sedan när jag tänkte och planerade på alla tre delarna i trilogin samtidigt som jag försökte skriva på andra delen. Det blev knappt någogonting av något. Jag ville så mycket och så blev det så fel. Nu går det betydligt lättare när jag bestämmer mig för att fokusera på en berättelse i taget. Nu är jag tillbaka på del 1 igen och låter tvåan vila så länge. Så ett tips om du har ont om skrivtid och vill utnyttja den till max är att tillåta dig att släppa allt utom ett. Psykologiskt blir man också stärkt när man ser ett färdigt resultat och inte tre, fyra halvfärdiga 🙂 Önskar dig en härlig skrivvecka!

  1. Ja, jag tror att du har helt rätt i att det bästa är att fokusera på en sak i taget. Det är bara så otroligt svårt! Men jag ska verkligen anstränga mig den här veckan.

 2. Jag ser fram emot alla dina kommande inlägg. Skulle behöva ett ”om självkänsla och hur man ska berömma sig själv på bästa sätt” just nu. Är fortfarande grötig i huvudet efter influensan och det där med ha så många kreativa idéer i skallen att man inte vet var man ska börja … det känns avlägset.
  Men nu tillbaka till manuset och en kopp te. Tre meningar. Minst.

  1. Alltså, influensan, den är en riktig bov. Förrförra året blev jag och min sambo jättesjuka, och det tog ett antal veckor innan vi var i form igen, typ: två, tre veckors influensa plus två, tre veckors långsam återhämtning. Otroligt jobbigt. Hoppas verkligen att du kommer i form igen lite fortare.

   Tre meningar är ett bra mål!

 3. Haha, jag skrev precis ett rakt motsatt inlägg. Lite inversen till det här, om att jag har några mellandagar just nu, när jag är tömd på ord och idéer.

  Men så underbart att du har så många idéer just nu. Det måste betyda att du är eller börjar bli frisk. 😀 Jag tror att det är precis det här som händer när man verkligen tar sig tid att vila och vara sjuk på riktigt när man behöver det. Bra gjort!

  Jag ser fram emot ditt inlägg om introversion och extraversion. Själv känner jag mig som någon märklig kombination av båda. (Jag ser förstås fram emot alla dina inlägg, men mest det här 🙂 )

  Kram!
  /Liv

  1. Haha, ja, man har ju olika perioder 😉 Du har ju haft en väldigt intensiv arbetsperiod, och då tycker jag att det är ganska självklart att man är lite uttömd och trött i huvudet. Det behövs definitivt lite vila för att man ska få något slags flöde i hjärnverksamheten.

   Men jag känner mig absolut frisk nu, det är underbart. Dessutom har vi börjat ge Filurpojken en ordentlig portion bebisgröt på kvällen innan han ska sova, och det ger utdelning i nattsömnen. I tre dagar har han bara väckt mig en gång per natt (jämfört med tre till sex gånger eller typ hela nätterna vakna, som innan). Det gör en hel del för min dagsform, kan jag säga.

   Kul att du är nyfiken på introversion och extraversion, det är faktiskt det jag skriver på nu – eftersom jag tycker att det är så roligt och spännande. Är nog också en sorts kombo av båda på vissa sätt, trots att jag på andra sätt skulle säga att jag är klockrent introvert. Jag tror att det beror lite på hur exakt man definierar begreppen.

 4. Jag har också massor av idéer och efterlyser ständigt en 8:e veckodag. Hinner inte läsa allt jag vill och skriva allt jag vill, men man får ta en sak i taget, annars finns risken att det inte blir något gjort överhuvud taget.

 5. Jo, det är ju verkligen så att väldigt lite blir gjort när man försöker göra allt på en gång. Det konstiga är att fast jag vet det, så är det ändå så himla svårt att verkligen ta en sak i taget. Jag tror att jag helt enkelt är lite för luststyrd. Jag kan liksom inte med att göra något tråkigt när det finns något roligt att göra, och det inte finns någon yttre faktor som styr vad jag ska välja. Men förhoppningsvis blir jag bättre på det om jag övar. Så är det ju med allt annat 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.