Om mig och bloggen

Jag heter Linda. Skrivivrig har jag varit i ungefär 35 av alla mina 40 år (du kan läsa mer om det i mitt allra första blogginlägg – här), men nu när jag har två barn, två katter, två uteplatser och en sambo att ta hand om är det svårare att hitta skrivtiden. Det var därför jag från början startade den här bloggen – på midsommarafton 2014 – för att ta mitt skrivande på allvar, för att tydliggöra processen och för att hitta ett forum med andra skrivande människor.

Det här är en blogg om skivandets nöjen och vedermödor och om kreativitet i allmänhet. Men det är också en blogg om att vara människa eftersom det är precis det allting handlar om i grund och botten och det är svårt att separera från tankar om skrivande eller skrivandet självt. Jag har alltid intresserat mig mycket för människans insida och för det som händer mellan människor. Jag har alltid intresserat mig för processer. Därför är det från den infallsvinkeln jag kommer till skrivandet: jag använder det för att berätta, men jag använder det också för att se, för att förstå, för att lära mig.

På hösten 2012 gick jag hem från mitt allra första jobb som utbildad socionom för att aldrig riktigt komma tillbaka. Jag drabbades av en utmattning som skulle förändra mig som person i grunden på ett sätt som jag inte alls var förberedd på. Ingen skulle kunna vara förberedd på en sådan sak. Jag var en person med högt tempo (som blev helt galen på långsamma människor och på folk som inte kunde göra flera – helst tre – saker samtidigt), jag var en person som aldrig vilade och jag var en person som alltid försökte finnas där för andra och lyssna och stötta och helst lösa deras problem åt dem. Jag var en person som i princip aldrig hittade tid att ta hänsyn till mina egna behov.

Efter några år som jag tänker på ganska mycket som ett stort svart hål där jag till stora delar sov eller bara vilade i horisontalläge eftersom det var allt jag orkade med, börjar jag bli mig själv igen. Men ändå inte samma själv. Vissa utmattningssymptom dras jag fortfarande med, som trötthet, lägre stämningsläge och mycket mindre tålamod med precis allt i hela världen. Långsamt, långsamt blir det fortfarande bättre, men det är inte säkert att det någonsin blir helt bra.

Den här erfarenheten har gjort att jag varit tvungen att se på mig själv och mitt liv i ett helt nytt ljus. Vad är det som fungerar, och vad är det som inte fungerar. Vem vill jag vara. Vilken sorts liv vill jag leva.

Det jag kommit fram till är att jag vill leva ett skrivande liv, ett kreativt liv. Och jag vill leva ett liv där jag helt och hållet lyssnar på mitt hjärta. Välkommen att följa med mig när jag gör mitt bästa.

 

 

 

 

Kontakta mig gärna på: linda.hedlund[a]spray[punkt]se

7 reaktioner på ”Om mig och bloggen

  1. Jag upptäckte dig ett nyhetsbrev från Ann Ljungberg. Jättekul att upptäcka dig där. Och jag måste berömma dig. Du är verkligen flitig med ditt bloggande. Härligt att få vara med på din skrivresa.
    Kram

  2. Upptäckte precis din blogg. Har bara läst några inlägg men det verkar vara en väldigt intressant blandning av skrivartips och att få ihop livet med barn tillsammans med skrivandet med mera (brottas också med det och är alltid nyfiken på hur andra gör). Så spännande att du dessutom skriver på ett manus i Urban Fantasy-miljö. Ser fram mot att följa hur det går för dig. /Sara

    1. Hej och kul att du hittade hit! Ja, det är verkligen inte så lätt att få ihop skrivlivet med det andra livet. Jag blir alltid väldigt uppmuntrad av att andra kan få det att funka bra, även om jag ännu inte nått dit själv. Kan du inte berätta vad det är du skriver på? Eller kanske att det kommer ett inlägg om det på Sällsamt-bloggen snart?

      /Linda

Kommentera