Ketchupeffekten

Ibland tycker jag att mitt kreativa skrivande är ungefär som ketchup. Så är det just nu.

Att först kommer ingenting ut och det känns som om det bara är slut eller som om det sitter något i vägen, och jag tror att det är helt kört. Men sedan byter jag grepp och vinklar flaskan åt ett annat håll och plötsligt kommer allting ut samtidigt och det blir så mycket att det stänker och skvätter.

Förutom att det går allmänt bra med min dagskvot (ett stycke om dagen) och jag praktiskt taget översköljs av olika problemlösningar, stämningar och detaljer till mitt manus, så dyker det också upp små rader här och där som hör till en framtida novellsamling som jag planerar, och till och med helt nya noveller som säger att de vill bli skrivna. Det bara stänker om kreativiteten, helt enkelt. Och jag antar att jag egentligen inte borde klaga, men allvarligt talat det är lite svårt att fokusera. Varför kan det inte bara vara lite mer lagom, lite mer mittemellan. Ytterligheter är så utmattande.

8 reaktioner på ”Ketchupeffekten

  1. Precis! Det är ganska roligt men ändå lite märkligt. Det skulle ju vara mer praktiskt om alla idéer kom lite lagom utspridda istället. Men nu är det som det är. Bara att tacka och ta emot 🙂

 1. Det låter verkligen härligt! I synnerhet från den punkt jag befinner mig vid just nu, där förkylning, sömnbrist och flyttförberedelser har reducerat både inspiration och produktion till noll. Då är det en tröst att det går upp och ner, och härifrån kan det bara gå uppåt.

  Hoppas det har fortsatt i samma stil för din del. Jag hejar på dig! Kram!

  1. Tack för hejandet! Har faktiskt haft ett par dagar av just förkylning och sömnbrist jag med, men med tanke på att det bara är ett par dagar så har jag klarat mig bra tycker jag. Och jag har ju inga flyttförberedelser som behöver min kraft. Just det! Tänk att nästa gång vi ses hemma hos dig så kommer det vara i ditt nya hemma. Vad spännande! Och det är som du säger, det kan bara gå uppåt 🙂

   Kram!

  1. Tråkigt när det går trögt. Men det skvättiga flödet kommer förr eller senare, bara att fortsätta kämpa på!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.