Och nu: mitt skrivår!

Mitt skrivår har äntligen börjat. Alltså: MITT SKRIVÅR! Ett år som jag har drömt om och längtat efter, jag vet inte hur länge. Nu är det verklighet.

DET

ÄR

FAKTISKT

VERKLIGHET!!!

Det är till och med lite mer än ett skrivår, det är mer något i stil med ett skrivår och några månader till. Och i den bästa av alla världar (alltså, i den absolut extremt ultimata av alla världar), så kommer jag att kunna fortsätta det lite till, och lite till, och ännu lite till. För jag ska inte bara skriva färdigt min bok (alltså, min egen, i första hand, men kanske min och Livs också) under det här året. Jag ska även göra något annat som jag drömt om i flera år, nämligen: starta eget företag och jobba som lektör. Ni som hängt här med mig sedan jag började blogga vet att jag älskar att responsläsa andras texter (några av er har ju även fått textrespons av mig), det är nog till och med det allra roligaste jag vet. Och nu planerar jag att göra det på riktigt, professionellt, och använda det som ett långsiktigt sätt att kunna leva min dröm.

Så just nu sitter jag vid mitt vardagsrumsbord, precis bredvid burspråket (eftersom arbetsrummet här i huset är långt i från beboeligt för tillfället) och tänker och skriver och planerar: boken, lektörstjänsten, mina skrivrutiner – ja till och med arbetsrummet. Min hjärna går på högvarv, och kreativiteten flödar. Jag gör avbrott ibland för att ta några danssteg och sjunga lite, och lägga några fler vedträn på brasan. Och ringa ett eller annat telefonsamtal exempelvis till Liv. Men annars så sitter jag här och jobbar. Drömmer, planerar, förverkligar.

Är det inte helt galet fantastiskt?

 

Och PS: Som lite grädde på mitt skrivårsmos har min sambo äntligen hjälpt mig att fixa lite enkla grejer här på bloggen, till exempel går det nu att följa mig, gilla inlägg jag skriver, och – TADA: Det går att se mina bilder från Instagram, om ni kollar lite längre ner i högra spalten. Kul va?

 

20 reaktioner på ”Och nu: mitt skrivår!

 1. Men så underbart! Bra jobbat att ta steget och förverkliga drömmen, blir sjukt inspirerad 🙂
  Och så teknisk support från sambon dessutom, toppen!

  1. Ja, jag har verkligen längtat och drömt så himla länge om det här. Känns helt overkligt ännu, men samtidigt så rätt. Och ja, vad skulle jag göra utan min sambos tekniska support? Förmodligen ha en gammal väggfast telefon med rund nummerbricka, och skriva brev till folk som jag skickade med posten…. 😉

 2. JAAA, SÅ OTROLIGT KUL! DU ÄR SÅ HIMLA INSPIRERANDE! JAG VET ATT MAN INTE SKA SKRIVA MED BARA VERSALER MEN DET GÅR LIKSOM INTE PÅ NÅGOT ANNAT SÄTT!! 🙂 🙂

  1. Hahaha! Du är underbar! Och det är faktiskt galet roligt att jag kan göra det här, att jag får, att det är praktiskt möjligt, att jag vågar. Så tack för versalerna! 😉

 3. Halloj! Vilken trevlig blogg. Hur kan jag ha missat den, det är frågan. Jätteroligt med företaget. Jätteroligt med skrivåret. Det är stort. Vem är Liv? Om jag läser fler inlägg kanske jag får veta det.
  Grattis till allt det nya.

  1. Tack och vad trevligt att du tittade in! En anledning till att du missat bloggen är antagligen att jag inte varit så aktiv här det senaste halvåret eller så, när vi letat hus, sålt lägenhet och flyttat. Men nu blir det andra bullar! Och ja, om du läser andra inlägg får du veta vem Liv är 😉 (en av mina närmaste skrivarvänner som jag har ett pågående skrivprojekt tillsammans med) Jag tänkte länka till hennes blogg på namnet, men sedan gjorde jag inte det, för jag är van att min lilla krets av läsare vet vem jag menar, men det är ju underbart varje gång någon ny hittar hit, så jag får nog fixa länken ändå.

  2. Hej hej! Det är jag som är Liv. 🙂 Jag har också en skrivblogg (www.lugndetordnarsig.wordpress.com) även om jag inte varit särskilt aktiv där senaste året, det har hänt så otroligt mycket annat i livet (och skrivarlivet) att det inte riktigt fått plats. Men jag går som bäst och funderar på att komma igång med bloggandet igen och du är jättevälkommen dit. Nu ska jag kolla in din blogg. 🙂 Allt gott!
   /L

   1. Hej! Kul. Jag gillar din versmåttskola. Den skall jag ta mig tid att läsa sen. Jag följde dig så jag inte missar något inlägg när du kommer igång med bloggskrivandet igen 🙂

  1. Japp – ursäkta otydligheten. Inget jobb på ett år och kanske lite till. Toppen är verkligen ordet 😀

 4. Grattis igen, det är verkligen fantastiskt att det äntligen blir av! 🙂 Ser fram emot att få höra och ta del av alla spännande saker du kommer att göra i år. Och ja, jag hoppas ju också att vi ska skriva klart vår bok, mitt bland alla andra roliga projekt. Stor kram!

  1. Tack! Och jag hoppas ju också att vi ska skriva klart vår bok, och helst hitta ett förlag också, förstås 😉 Men just nu filar jag på mina lektörssidor, och brainstormar världsbygge och mina karaktärers familjebakgrunder… SÅ ROLIGT!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.