Bloggbiten

På förmiddagarna när Filurpojken sover ganska mycket eller i alla fall är på sitt allra bästa morgonhumör, är det meningen att jag ska skriva. Min mening, alltså. Ibland blir det bara en halvtimmes tid (eller förstås ingen alls), men ofta flera timmar. Jag känner mig ganska bortskämd och privilegierad som har möjlighet att skriva så mycket med en tremånaders bebis. Jag har ju haft en annan bebis och vet att det inte alls är så här alltid. Så man kan tycka att jag borde hoppa på min skrivtid som en hund på ett ben.

Men det är ju så roligt det här med skrivarbloggar. Det är nästan lite för roligt faktiskt. Särskilt nu i advent. Hur jag än försöker så kan jag inte låta bli att först läsa en runda på mina favoritbloggar till frukostkaffet, och jag tänker att det bara ska bli en snabbrunda och att jag snart ska börja själva skrivandet, men innan jag vet ordet av har det gått en hel timme. Eller i värsta fall mer. Aargh. Det är liksom beroendeframkallande. Men sååå mysigt.

Så jag måste få tipsa om mina absoluta favoriter just nu. Eva Karlsson som har en fantastisk adventskalender på sin blogg Det måste kännas på riktigt där hon intervjuar en författare varje dag. Mycket bra boktips och en hel del skrivtips får jag där varje morgon. Och så Mia Francks lilla jullexikon på Skrifva där hon helt enkelt skriver associationer till ett juligt ord om dagen. Bidrar med mycket julstämning och kan med fördel läsas till smaksatt julkaffe eller en lussebulle. Så titta in hos Eva och Mia, ni som inte redan gjort det!

 

6 reaktioner på ”Bloggbiten

 1. Jamen vad glad jag blir. Smaksatt julkaffe låter perfekt.
  Dessutom, förstår precis vad du menar, börjar också min dag med bloggläsning till kaffet. Och utan dåligt samvete. Det är hur klokt som helst.

  1. Ja, det är i princip hur klokt som helst, bortsett från när bloggläsningen tar upp ungefär hundra procent av ens sammanlagda skrivtid den dagen. Jag tror jag ska köra en liten begränsning på morgonen, bara de allra mysigaste bloggarna, typ fyra stycken, och sedan skriva! Så kan jag få fortsätta bloggläsa till eftermiddagskaffet om det blir tillfälle. Låter väl bra va?

 2. Vad mysigt att börja dagen på det sättet. Ska erkänna att när det är lugnt på mitt jobb brukar jag kolla runt på olika bloggar innan arbetet börjar på allvar. Sssch, säg inget 🙂 Hoppas du kollar in min blogg idag för jag har en utmaning till dig där 🙂

  1. Jag antar att det är fler än du som ibland smygkollar bloggar på jobbmorgonen. Inget att skämmas för tycker jag 😉

   Roligt med en utmaning! Ska självklart titta in hos dig (som jag gör varje morgon).

 3. Jag läste ditt förra inlägg häromdagen och tänkte nu gå in och skriva något om att du och din skrivvän har, förutom det mysiga som du själv beskriver, matchande bloggnamn. Och här tänkte jag skriva något snitsigt om iver och lugn och så vidare men kom av mig när jag läste detta inlägg. Vad glad jag blir att du skriver om min julkalender. Tack snälla du.

  1. Haha, ja det är ju lätt att komma av sig när man blir lite smickrad 🙂 Varsågod!

   Och jag har inte tänkt på det förut, men det är lite komiskt med våra bloggnamn. Hon har ett namn som hon verkligen behöver, jag har ett namn som mer matchar den jag är. Egentligen är vi förstås ganska lika.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.