Utmaning i poesi!

Har haft förmånen att de senaste dagarna läsa lite rykande färsk poesi, från ingen mindre än min skrivarvän Liv. Det har varit fantastiskt på många sätt, men bland annat för att jag kom ihåg hur mycket jag uppskattar poesi, just att det är så få rader, och att de kan uttrycka så mycket. Jag är ingen riktig poet själv, men under ett par olika perioder i livet har jag trots allt skrivit en del poesi. Bara som en annan form av dagbok (alltså, jämfört med den vanliga formen), och för min egen skull. Men jag tänkte: vi är nog många med lite gammal poesi som ligger och skräpar i byrålådorna (verkliga, elektroniska eller nätbaserade), vad sägs om att dela med sig av den? Det här är en utmaning till alla er bloggarvänner: Ta dagen eller kanske helgen till att leta fram och damma av en gammal dikt (eller för den delen ny) som ni själva skrivit, och lägg upp på er blogg!

Här är mitt bidrag:

 

 

stjärnföda

 

Jag samlar stjärnor och

äter upp dem

smakrika färgsprakande

som gudarnas tomtebloss och

lysvirvlande mäktiga

 

 

andas stjärnljus ut i

novembernatten

tuggar små nebulosor

kittlande, rullande på tungan

skrattstormar

 

 

Jag sväljer en stjärna till

(en supernova)

och spränger

inifrån

 

 

mitt lagom

 

 

 

 

 

(skriv en liten rad här om ni hänger på, så vet jag var jag ska läsa helgens dos av poesi)

 

 

17 reaktioner på ”Utmaning i poesi!

 1. Roligt att du gillade den och ännu roligare att du skriver en rad här! Om det blir någon poesi skriven i februari kan du väl köra en liten eftersläntrare? Visserligen är februari den kortaste månaden, men det är ju fortfarande långt kvar av den 🙂 Skulle vara spännande att få veta vad det blev för poesi…

 2. Jättefin! Jag tycker mycket om slutet: spränger inifrån mitt lagom. Superhärligt!

  Och vilken kul utmaning! 🙂 Jag vill förstås vara med. Men jag känner mig inte mogen att offentliggöra det jag skrivit alldeles nu, så jag kommer ta dig på orden och gräva fram något gammalt ur någon riktigt dammig och rälig byrålåda (fysisk eller virtuell). Kommer under dagen!

  /Liv

  1. Tack! De sista raderna är mina favoriter också, det är ju på något sätt det allting handlar om 🙂

   Kul att du är på!

  1. Visste väl att du skulle hänga på! Du har ju en massa pärlor i dina byrålådor 🙂

   Ja, känns som att slutraderna liksom är det som gör grejen 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.