Här har ni en verkligt otroligt juste polare som vet var hon har sin diskmaskin

Nya diskmaskinen är på plats. Äääääääntligen. Den finns ungefär en halv meter bakom mig där jag sitter och skriver, och den låter så obeskrivligt betryggande och hemtrevlig med sitt rytmiska dunkande och runtsköljande.

Jag tror att mitt undermedvetna reagerar på ett hushåll med diskmaskin ungefär som en fastboende reagerar på en liftare med handduk (jag hoppas att de flesta av oss känner till vad Liftarens Guide till Galaxen har att säga om handdukar, men för er som inte gör det, klicka på den här länken). Mitt undermedvetna upplever ett hushåll med diskmaskin som ett hushåll där det också (alltså förutom att det diskas) dammsugs och dammtorkas regelbundet, plockas undan efter barn dagligen, tvättas och tvättsorteras i prydliga högar som omedelbart hamnar på rätt ställe och inte ligger på pianot i dagar, där köket alltid är skinande rent och där det också lustigt nog serveras kaffe med nybakad sockerkaka – förmodligen med citronsmak – och där det står en vas med spröda vårtulpaner på bordet.

Ni förstår hur jag menar. Det undermedvetna symbolvärdet av en diskmaskin kan inte överskattas.

4 reaktioner på ”Här har ni en verkligt otroligt juste polare som vet var hon har sin diskmaskin

  1. Underbart! Både Douglas Adams-referenserna och det faktum att ni har en diskmaskin igen. 🙂

    Min blogg-titel är faktiskt inspirerad av Liftarens guide till galaxen. Jag har alltid älskat den här grejen med ”Don’t panic written in large friendly letter on the cover”. I de svenska böckerna har de ju översatt det med ”ta det lugnt”, men jag tycker att de orden har en nästan lite hetsig rytm. Därför valde jag ”Lugn. Det ordnar sig.” istället. Fritt efter Douglas Adams. 🙂

    /Liv

    1. Ja, jag har alltid haft en liten känsla av att ”Lugn. Det ordnar sig.” är en Douglas Adams-referens 🙂 Den har ju samma känsla som ”Ta det lugnt”, men som du säger, egentligen ännu lite lugnare. En underbar blogg-titel.

  2. Grattis! Vår diskmaskin har varit trasig i fyra veckor nu … På fredag ska de äntligen fixa den. Ser fram emot det. Förutom det där symbolvärdet är det himla praktiskt.

    1. Å, ni också! Det är ju så himla jobbigt att leva utan diskmaskin! Jag tror att min livskvalitet sänktes med typ 87 procent när diskmaskinen gick sönder (lite beror det kanske på att sambon varit sjuk i ungefär tre veckor och jag har fått göra det mesta av hushållets diskande själv). Det är som du säger – himla praktiskt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.