Överraskande typsnitt

Hm. När jag loggade in på bloggen häromdagen kände jag inte riktigt igen mig. Typsnittet är plötsligt ändrat. Någorlunda subtilt ändrat, kanske, men ändå. Det är ju MIN blogg. Och jag har inte ändrat någonting.

Jag förmodar att wordpress har gjort någon typ av uppdatering av det här temat (som det heter) och ändrat typsnittet helt självsvåldigt. Jag gillar egentligen att det kursiva (underrubriken här ovan, och rubrikerna i högerfältet) är lite tjockare, det gör dem lättare att läsa. Men jag är inte säker på att jag gillar hur själva blogg-rubriken och rubriken på inläggen ser ut. Besvärligt. Annars är jag grymt förtjust i utseendet på min blogg – just enkelheten och den rena känslan i typsnitt och bakgrund. Men nu vet jag inte. Ska jag börja leta något annat eftersom det ändå inte är exakt som jag ville ha det. Eller ska jag nöja mig som det är. Svår fråga.

 

Märkte ni någon skillnad?

5 reaktioner på ”Överraskande typsnitt

 1. Nu känner jag mig ouppmärksam för jag märker ingen skillnad även när jag verkligen försöker. Fint tycker jag hur som helst att du har det här. 🙂 Men kan du inte modifiera temat och ändra typsnittet till det du vill ha? (Har inte WordPress själv, så vet inte hur det funkar här).

  1. Jag tror inte att du behöver känna dig så ouppmärksam, för det är ju egentligen en ganska liten skillnad. Det var mest det jag var nyfiken på, om någon som inte tänkte på det alls skulle märka det. Alltså, jag tror att det är möjligt att ändra typsnitt och sådant, om man är beredd att lära sig lite programmering. Det enda jag kan välja någorlunda fritt är färg på texten, men inte heller där finns det särskilt mycket att välja på. Kan man ändra typsnitt som man vill på Blogger?

   1. Ja, det går att ändra typsnitt, textstorlek, färg o.s.v., men jag kommer ihåg att det inte var alldeles smidigt att ställa in så att det blev bra. Egentligen skulle jag vilja fixa till mitt tema lite, men jag har inte ork att ta mig an det. Är orolig för att det antingen ska bli pannkaka av det hela och att jag inte kommer ihåg hur jag gjorde för att få det så som det är nu, eller att jag plötsligt tycker att det är jättekul och vill lära mig hur man gör allt från grunden, vilket lätt blir en ursäkt för att inte skriva. 🙂

 2. Jag ser nu, men jag hade nog inte märkt någonting om du inte hade sagt någonting. Jag tycker att det ser fint ut! Precis som du tycker jag att det är bra att underrubriken syns lite bättre. Man ja, jag fattar ju det, att du vill ha kontrollen själv. Det är klart att det är lite läskigt när wordpress gör saker helt på eget initiativ. Jag gillar inte heller det. Men jag tänker att det är priset vi betalar för att få använda en färdig plattform, och slippa programmera allt själva. (Lätt värt det tycker jag, eftersom jag annars inte skulle kunna blogga alls.) Jag tycker att din blogg är fortsatt jättefin! Och att du alltså inte behöver byta utseende.

  Kram!

  1. Jo, du har ju rätt i att det egentligen är ett billigt pris för att slippa programmera. Precis som du känner jag att jag aldrig i livet skulle blogga om det krävdes att man gjorde allt själv. Ja, jag orkar nog egentligen inte lägga någon energi på att byta tema just nu i alla fall, så jag får behålla det så länge. I framtiden kan jag tänka mig att leta och se om jag hittar ett tema som jag gillar ännu bättre.

   Kul att ni tycker det är fint här! Det känns bra, under omständigheterna 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.