Sommarlov

Barnen och jag har tagit oss ner till mormor i de småländska skogarna, medan sambon vilar upp sig efter sin stressiga jobb-vår. Det är typ trettiofem grader varmt och vi har hittills bara badat och badat och badat. Buslusan övar sig på att gå långt ut i vattnet – ända till hakan – och att hoppa från bryggan där hon bottnar tryggt, medan Filurpojken upptäcker strandkanten. Själv har jag bränt mig på ryggen och fått sju myggbett och druckit rosévin på trappen med mamma.

Ikväll kommer sambon hit med bilen och allt som vi glömde när vi åkte, exempelvis den ena av mina röda skor och boken jag hade tänkt läsa. Och imorgon blir det Astrid Lindgrens värld för hela slanten.

Jag tror det blir bra.

12 reaktioner på ”Sommarlov

  1. Badat och badat, låter som precis rätt sysselsättning och Astrid Lindgrens värld också. Mer sånt alltså och färre myggor.

    1. Japp, mer allt sånt utom just myggorna. De kan jag verkligen vara utan. Konstigt att jag på något sätt alltid lyckas glömma att de finns, varje år. Snacka om selektivt minne 🙂

    1. Ja, jag hade aldrig varit där förut faktiskt (konstigt nog med tanke på att jag bott så nära så länge i mitt liv, men jag var för gammal när det byggdes, och vi har haft för lite barn i vår närhet, så det har liksom aldrig blivit av), men det var supermysigt. Verkligen en hit! Tänk vilken kvinna hon var Astrid 😀

    1. Aha, du säger ”ALV” som en riktig inföding 😉 Ja, jag hade som sagt inte varit där förut trots att mamma bor bara en kvarts bilfärd därifrån, men det var verkligen mysigt! Definitivt något jag skulle kunna göra varje sommar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.