ConFuse 2015

Helgen som gick var jag alltså på årets SweCon i Linköping, bland andra fantasyläsare och författaraspiranter, och förstås författare. Det var utan tvekan fantastiskt. För er som inte vet skulle man kunna likna SweCon vid en minimal bokmässa för sci-fi- och fantasynördar – men samtidigt inte alls. Det finns egentligen inget kommersiellt fokus, utan fokus är i första hand på föredrag och paneler och på att umgås. Så istället för att handla mig utfattig på böcker (köpte faktiskt bara två) har jag lärt mig nya saker, utmanat vissa rädslor och haft grymt roligt. Topp tre på min personliga lista var utan tvekan:

1. Att få hänga så mycket med min vän Maria och hennes skrivarvänner från bloggen Sällsamt.
2. Att jag trotsade min introverta läggning och konverserade ganska många personer jag inte alls kände, inklusive författare – exempelvis den kanadensiska hedersgästen Madeline Ashby (under väldigt avslappnade former på puben efter eventet visserligen, men ändå).
3. Att jag pitchade mitt manus för Elin Holmerin på Undrentide förlag!

11 reaktioner på ”ConFuse 2015

  1. Det gick nog bra, tycker jag. För att vara första gången och för att vara jag (är helt enkelt inget vidare på att pitcha…). Det nyttigaste var nog att försöka formulera vad det egentligen är jag skriver och vad som är viktigast, och det tycker jag nog att jag gjorde. Elin sade i alla fall att hon såg fram emot att läsa mitt manus i maj när jag hoppas att det ska vara färdigt 😉

 1. Vad spännande med ditt manus och att du redan nu har fått någon på bokförlag intresserad. Det måste ju ge mycket energi för kommande skrivdagar.
  Hela din ConFuse-helg låter jättespännande. Nästan så att jag vill byta genre … 🙂

  1. Hej och vad roligt att höra ifrån dig igen! Är du tillbaka från sommarn ännu? Hur har det gått?

   Och ja, det var en spännande helg, och det gav massor med energi! Men det kan jag väl aldrig tänka mig, att du skulle byta genre 😉

   1. Jag håller mig kvar i sommar-mode ett tag till. Börjar blogga efter Författarkliniken (som är den sista helgen i augusti).
    Nej, det är nog lite svårt att byta genre. Men ni fantasyförfattare har något gemensamt som jag är lite avundsjuk på.

    1. Å vad kul att du ska på författarkliniken! Hade också velat egentligen, men det blev lite för mycket resor bortavarande från barnen – känns som att antingen jag eller sambon är någon annan stans halva tiden.

     Jo, jag tror nog att vi fantasyförfattare har något gemensamt som faktiskt går att bli lite avundsjuk på. Gemenskapen och den i författarsammanhang ganska ovanliga prestigelösheten. Man kan bara hoppas att resten av Sveriges (och världens) författare skulle vilja inspireras lite, och försöka internalisera lite av den andan i sin egen författarsfär 😉

 2. Tack! Kände mig väldigt modig faktiskt. Men fick också hjälp med pitchövande och feedback från Sara på bloggen Sällsamt, och det hjälpte väldigt mycket. Det hade inte gått ens hälften så bra utan henne. Tack och lov för skrivarvänner vad skulle man göra utan dem? 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.