Älska lite mer villkorslöst

Dansar sakta i vårt mörka vardagsrum med min lilla skruttiga Filurpojke mot bröstet. Ur högtalarna kommer Alanis Morissettes röst som sjunger en av de finaste texter jag någonsin hört. Filurpojkens lite väsande andning lugnar sig och blandas med Alanis och gitarren och den luftiga flöjten, och jag tänker på att älska villkorslöst. Framförallt sig själv. Det är nog det svåraste. Men om jag inte älskar mig själv utan villkor, hur ska jag då kunna lära mina barn att älska sig själva villkorslöst.

Lyssna gärna på Alanis Morissettes That I would be good. Finns på Spotify.

that I would be good even if I did nothing
that I would be good even if I got the thumbs down
that I would be good if I got and stayed sick
that I would be good even if I gained ten pounds

that I would be fine even if I went bankrupt
that I would be good if I lost my hair and my youth
that I would be great if I was no longer queen
that I would be grand if I was not all knowing

that I would be loved even when I numb myself
that I would be good even when I am overwhelmed
that I would be loved even when I was fuming
that I would be good even if I was clingy

that I would be good even if I lost sanity
that I would be good
whether with or without you

6 reaktioner på ”Älska lite mer villkorslöst

    1. Tack. Jag tycker nog att det är det kanske viktigaste i världen, att lära sig det där med villkorslös kärlek. Så lyssna gärna. Det kan inte bli mer rätt 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.