”Så nära barfota” i vårsolen

Just nu gör jag något så lyxigt som att läsa en väns debutbok. Närmare bestämt Så nära barfota av Marie Hedegård.

Så nära barfotaIMG_20160509_124011

Jag sitter på min uteplats i solen och dricker kaffe och vänder blad i den här boken med ljuvlig struktur på omslaget och jag sugs mer och mer in i berättelsen om Ellen, denna fyrtioåttaåriga kvinna som fastnat i sitt liv och som inte verkar veta hur hon ska komma loss.

Det är en overklig och nästan obeskrivlig känsla att veta att varje rad som jag läser har Marie skrivit, allt i den här boken kommer från Maries fantasi, från hennes drömmar och hennes envishet. Eftersom jag faktiskt inte läst texten i manusform så är den helt färsk för mig, mina ögon möter den för första gången. Jag är precis som en riktig läsare, tänker jag.

Men den starkaste känslan som slår mig (bortsett från enorm beundran för Marie, att hon gjort det, att hennes bok är verklighet nu) är faktiskt kopplad helt till mitt eget skrivande. Jag tänker: Det GÅR! Det GÅR verkligen! Det är möjligt att skriva en bok och att hitta ett förlag som vill ge ut den. På ett antagligen helt orimligt sätt känner jag att eftersom Marie gett ut sin bok, så har även jag kommit ett steg närmare utgivning. Galet, jag vet. Eller. Så är det inte helt galet. Jag tänker på löpning, där är det ju ett känt fenomen att någon måste ta täten och ”dra” de andra, och de som ligger tätt bakom får lite extra kraft av den som drar. Och jag tror att det är det som händer med mig nu, att jag får lite extra kraft av Marie. Så  tack!

Om ni vill läsa en fin recension av Så nära barfota så finns en här.

Och en annan sak. Den är en riktig sommarbok Så nära barfota. Om jag bara hade haft en hängmatta så är jag säker på att det skulle blivit en perfekt matchning.

 

6 reaktioner på ””Så nära barfota” i vårsolen

  1. Vilket fint inlägg. Blev nyfiken på boken jag också 🙂
    Jag tror som du: att det går. Det är inte omöjligt. En dag sitter vi i solen och läser din bok, Linda 🙂

    1. Haha, ja, jag hoppas verkligen att vi allihop kommer sitta och läsa varandras böcker i solen en vacker dag. Tänk, vilken känsla 🙂

    1. Ja, det är härligt. Jag känner verkligen så, att jag får kraft när det går bra för andra. Visst kommer det gå! Det gäller bara att inte ge upp.

  2. Vad mysigt det låter, Linda. Kul att du tycker att det är en sommarläsningsbok. Sommar och barfota i Ghana 🙂 Eller kanske på en strand i Sverige?
    Roligt att det blir lite cykelloppeffekt. Vi får väl turas om att dra.
    Kram och tack för dina fina ord.

    1. Ja, jag hoppas verkligen att det blir min tur att dra i cykelloppet någon gång. Snart, helst 🙂

      Kram och tack för en fin bok!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.