Ses vi på Fantastika?

I helgen går den av stapeln, den årliga, svenska fantasy- och sciencefictionkongressen SweCon. För den som läser eller skriver fantastik är den nästan ett måste – eller om man inte gillar att tänka på saker som måsten, så är det helt enkelt världens bästa tillfälle att få hänga med andra läsare, skrivare och författare i en avslappnad och inspirerande miljö.

För er som inte känner till SweCon kan jag berätta att det som skiljer det från exempelvis bokmässan är att fokus ligger på roliga och intressanta paneldiskussioner och på att ha trevligt och umgås, inte i första hand på att författare ska göra reklam för sig själva och sälja böcker. Och en annan sak som skiljer SweCon från bokmässan är att det går av stapeln på olika datum varje år, i olika städer, och under olika namn – vilket kan vara väldigt förvirrande. Men i år är det i Stockholm, i helgen, och går under namnet Fantastika. Ett litet axplock från programmet:

 • Utdöende bokbloggare spekulerar
 • Merlin, the man, the myth, the magic
 • Renaicansse dancing, from castle to cottage
 • Appropriering och exotisering
 • Robotars moral
 • Färjan
 • Latest news on the apocalypse

Och helgen avslutas naturligtvis med det traditionsenliga Dead dog Party, på en krog i närheten.

Ses vi där?

 

12 reaktioner på ”Ses vi på Fantastika?

 1. Jag är faktiskt i Stockholm över helgen, men för att spela handboll. Hehe! 😀 Hoppas det blir jätteroligt för er (och för mig, även om väderrapporten lovar +13 och regn och vi ska spela utomhus…).

  1. Å, så himla typiskt med vädret 🙁 Det har ju varit ganska fantastiskt i flera veckor – galen otur. Kul med handboll, men trist att du missar det fantastiska Fantastika! Hoppas att vi ses en annan gång. Kanske på WordCon i Helsingfors 2017? 😉

  1. Jag hade jättekul, som alltid på Swecon. En bekant till mig var hedersgäst och det var extra roligt, jag tyckte han höjde nivån på de flesta diskussioner han deltog i. Jag kan sakna akademiker i panelerna ibland (och han är fil dr i litteraturvetenskap). Hoppas vi ses på nästa Swecon, Mia. Eller förstås Eurocon i Helsingfors nästa år? 😉

 2. Hm, nej, men det låter onekligen roligt! 🙂 Hoppas du hade kul! och att vi kanske får se lite bilder därifrån 🙂

  1. Oj, då, bilder. Eftersom jag har låtit bloggen vara helt övergiven halva sommaren känns det nog lite inaktuellt, helt enkelt. Men jag hade roligt!

 3. Jag hade andra planer den helgen. (Min pappa fyllde år). Men jag hörde att det regnade sjukt mycket i Stockholm den helgen. Hur gick det? Kom du fram och hur var det?

  1. Det regnade ganska mycket men inte så att det störde. Vi var ju trots allt mest inomhus. Det var roligt och inspirerande som alltid, men jag gör nog ingen riktigt rapport här, som sagt, det är vatten under bron, som man säger.

 4. Åh så roligt det låter! Har de redan bestämt var/när den hålls nästa år? Detta evenemang gick mig tyvärr helt förbi (hade i och för sig inte kunnat åka ändå), men en annan gång kanske! Hoppas på en rapport från dig när du har tid och ork. 🙂

  1. Det är verkligen roligt! Nästa år blir det i Uppsala, i slutet av maj. Och då heter det inte Fantastika (eftersom det är namnet på Swecon när det är i Stockholm) utan Kontur (eftersom det är namnet på Swecon när det är i Uppsala). Kolla in deras hemsida om du är nyfiken: http://kontur2017.se/
   Jag kan säga så mycket som att Siri Pettersen är en av hedersgästerna, och om d inte har läst hennes trilogi Korpringarna, så GÖR DET!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.