Extra egentid till läsning

Svärmor har varit här och hämtat hem Buslusan till sig själv (med tåg – vi behövde inte ens sätta oss i bilen för leverans!) och följaktligen ligger en air av frid över hela lägenheten. Trots att sambon är sjuk med feber och det således är en massa ompysslande och uppassande som måste göras, och trots att det alltså inte blev så mycket ”delat ansvar” över disken och tvätten och städningen och matlagningen och Filurpojken som jag hade sett fram emot, så är det ändå lugnt. Jag menar verkligen lugnt.

Jag tänker för mig själv att det inte alls är så påfrestande att ha en bebis som jag var rädd för. Sedan tänker jag att det nog beror på att det är andra barnet, allt är ju ganska mycket jobbigare när man gör det första gången. Men sedan tänker jag att det nog snarare beror på att Filurpojken är en helt gudalik liten varelse (och det är förstås Buslusan också, bara på ett lite mer krävande sätt) som alltid är så nöjd och glad och för det mesta sover på natten.

Hur som helst. Här är det lugnt, och jag vilar mig i soffan. Lite matt efter allt skrivande av skrivtips har jag skrivförbud idag och läser biografin om Astrid Lindgren. Och Sara Lövestams Tillbaka till henne. Och jag tjuvkikar lite i Wonderbook fast jag bestämt att jag inte ska läsa den förrän jag är klar med omläsningen av Stephen Kings Att skriva och Elisabeth Georges Skriv på! Jag har aldrig riktigt lyckats med att bara läsa en eller ett par böcker åt gången. För mig blir det snarare nästan alltid sju, eller tretton. På mitt sängbord (och under sängbordet) ligger högar och åter högar av böcker som jag börjat i och periodvis läser, men som också periodvis bara samlar damm.

Vad tycker ni att man ska göra med sådana böcker? Tvångsläsa dem, ställa tillbaka dem i bokhyllan eller ge bort dem till en secondhand- butik? Eller för den delen valfritt eget fjärde alternativ.

6 reaktioner på ”Extra egentid till läsning

 1. Tvångsläsning har jag slutat med. Och jag försöker att inte ha så många olästa böcker liggande synliga för det stressar mig. Avyttrar eller trycker tillbaka i bokhyllan.
  Önskar dig en trevlig läsarkväll!

  1. Ja. Jag vill också sluta med tvångsläsning, för man har ju egentligen inte tid med det. Eller ork. Men någon del av mig blir väldigt störd av att börja på en bok och inte avsluta den. Särskilt om det är en bok jag har köpt. Men jag får nog försöka öva mig. Ditt sätt är bättre 🙂

   Tack!

  1. Känns fel att lotta ut böcker som jag själv inte gillar. Men vi har en fantastisk second hand- butik här vars bokavdelning är snarare som ett litet bibliotek. Och dit kan man alltid ta böcker som tjänat ut på ett eller annat sätt 🙂

 2. Vad skönt det låter, med lugnet som hägrar. Jag tenderar också att få bokhögar men jag har (nog) slutat att läsa klart böcker som inte fängslar mig på ett eller annat sätt. I allafall har jag svårt för att läsa på fler än en bok samtidigt 🙂 Skönlitterära alltså. Fast just nu gör jag faktiskt det, läser två, och ingen av dem har direkt fångat mig….än!

  1. Det är roligt hur olika man kan vara med det där att läsa flera böcker samtidigt. Jag blir liksom lite på dåligt humör om jag inte har flera på gång samtidigt. Jag behöver på något sätt en bok för varje stämning.

   Hoppas att någon av böckerna lyckas fånga dig snart. Annars får du väl helt enkelt byta ut dem 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.