Filurpojken och jag på skrivkurs

Japp. Ni såg rätt. Skrivkurs. Filurpojken och jag.

För några dagar sedan hittade jag Jorun Modéns författarkurser när jag letade runt lite på nätet, och i ett spontant anfall av lika delar desperation och lika delar hopp, bestämde jag mig för att jag ville göra det. Nu, den här veckan, börja en skrivkurs. Om jag ska överleva mitt liv måste jag få göra någonting som är bara för mig.

Igår när första tillfället var hade sambon värsta eventet på sitt jobb och kunde inte vara hemma. Men av samma anledning är svärmor här igen (vad skulle vi göra utan henne!) och ägnar sig åt allmän barnpassning och markservice. Det kändes inte rätt att lämna henne själv med en febrig och hostig Buslusa och en gnällig Filurpojke en hel kväll, så jag tog med Filurpojken. Bara den här gången. Han var inte direkt nöjd över det beslutet kan jag säga, och mina mammanerver fick sig en liten genomkörare. Hans normalt sett helt änglalika natur gör att minsta gnäll känns som jordens undergång. Men vi överlevde, även om jag nog missade nästan halva kurstillfället så var jag där! Jag träffade nio (eller var det åtta) andra skrivande människor och inhämtade i alla fall viss ny kunskap.

Nästa gång blir det ännu bättre!

6 reaktioner på ”Filurpojken och jag på skrivkurs

    1. Ja, man vet ju aldrig. Hittills gissar jag på musiker för att han verkar vara så musikalisk, men å andra sidan verkar han ovanligt språkintresserad också 😉

    1. Ja, det är faktiskt fantastiskt. Det är varje torsdag i åtta veckor, med uppehåll för något lov – vilket det nu är.

  1. Åh, så roligt! Förutom att lära sig nya saker och träffa trevliga människor, är det ju en psykologisk grej också, det där att ha en fix tid som inte kan rubbas och där skrivande är det enda viktiga. Hoppas det blir en bra kurs!

  2. Ja, precis! Och att få läxor som liksom är – verkligen läxor. De måste jag ju ta mig tid till 🙂

    Jag tror att det blir en bra kurs 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.