Lägesrapport och skrivlyxplaner

Det har inte blivit alls så mycket skrivande de senaste veckorna som jag hoppats. Verkligen inte. Därav också lite färre blogginlägg, som ni kanske märkt. Jag ligger ungefär hundra sidor efter min redigeringsplan, som förstås – det ska erkännas – var väldigt optimistisk. Men ändå. Det är jobbigt att inse hur lite skrivtid jag faktiskt lyckas få ihop i vardagen. Och hur underbart det än är att det är vår så innebär våren alltid att jag får ännu mindre skrivtid, för mina två små trädgårdsplättar är löjligt eftersatta och man vill ju vara utomhus och bara njuta lite också. Livet som aspirerande författare kan innebära svåra val.

Men om man har en fin sambo (som jag har) och har någorlunda stabil ekonomi (som vi också har), så kan man ibland få göra lite roligare val. Exempelvis valet av hotell till en egen liten mini-skriv-retreat om två veckor! Japp. Ni läste rätt. Jag ska få unna mig en alldeles ensam natt på hotell med tillhörande skrivtid dagen innan och dagen efter. Förstår ni lyxen! Jag kunde nästan inte somna igår för att jag blev så upplivad. Tror att det kanske blir Lady Hamilton i Gamla stan, trots kyrkklockorna varje kvart. Ska boka ikväll.

Tjohooo!

24 reaktioner på ”Lägesrapport och skrivlyxplaner

  1. Vilken härlig skrivretreat som stundar! Kul. Hur gör du med mat (det hörs var min fokusering ligger), äter du snabbt på rummet eller tar du paus ibland och går ut och äter? Du kanske kan ha nytta av kyrkoklockorna på något sätt. De ringer för att berömma dig, typ 🙂

    1. Jag tror att jag tar paus och går ut och äter. Jag har insett att jag bara mår bra av pauser när jag skriver, särskilt om det är ett längre skrivpass. Om det nu blir Lady Hamilton i Gamla stan så är det ju inte långt till caféer och restauranger, så det behöver ändå inte bli väldigt långa pauser.

      Hehe, roligt att du tänkte så om kyrkklockorna. Jag tänkte mer tvärt om, att jag kan ha dem som en liten äggklocka – när de ringer var femtonde minut måste jag ha skrivit si och så mycket annars måste jag böta. Där ser man hur olika man kan vara 🙂 Ärligt talat är nog din variant bättre och framförallt trevligare. Det är ju en lyxretreat har jag tänkt, ingen straffexpedition.

  2. Men ååå, vad underbart! Jag har också tänkt på det där, att jag borde ta en egen hotellnatt. Men jag litar inte på att jag skulle sitta ner och skriva. Tänk om jag bara skuttar omkring i rummet liksom. Tänk om det är för varmt eller för kallt? Tänk om det luktar konstigt? Om det låter från andra rum? Om det är för tyst? För bra utsikt? För dålig utsikt? För ensamt? För tråkigt?

    Gah!

    Men innerst inne tror jag att jag skulle tänka att jag måste få valuta för pengarna och därför knappra ner så många ord jag bara hann. Tvinga in mig i ett sånt där flow, som du verkar ha så bra koll på hur det funkar. 🙂

    En vacker dag blir det hotell för mig med. Tror jag väljer Rival…

    /Anna

    1. Ja, jag tänker också sådär ibland, att tänk om det är för varmt, tänk om det låter och så vidare. Men ärligt talat, ibland är det för varmt här hemma, och låter gör det verkligen för det mesta med två barn. Så för min del kan ingenting bli särskilt mycket sämre och det är nog utgångspunkten just nu. Det är väldigt svårt för mig att skriva hemma, så alltså åker jag bort 🙂 Och precis som du tror jag att snålheten faktiskt är en bra kompis i det här läget (för en gångs skull), man kan ju inte kasta bort den typen av utgift, så är det bara 😉

  3. Åh, så härligt! Fast jag får erkänna att jag inte är mest avundsjuk på chansen att skriva, utan på chansen att sova …

    1. Jag förstår verkligen det 🙂 Skulle verkligen unna dig en hotellnatt av hela mitt hjärta. Någon gång blir det verklighet för dig med, även om det inte är precis just nu.

  4. Vad fint! Alltså kyrkklockor är ju inte så attdet kräver att man gör något. Inte så där som rabatter.

    1. Nej, du har verkligen rätt och tur är väl det. Om jag hade rabatter som lät som kyrkklockor skulle jag bli galen 🙂

  5. Ja, jag har aldrig varit på deras afternoon tea, men det ska vara bra har jag hört 🙂 Är lite sugen på att pröva nu, men samtidigt vet jag att jag aldrig kan äta riktigt måttligt på afternoon teas och då är det lätt att bli onödigt trött och däst. Så kanske att det får bli ett annat tillfälle. Men jag gillar Lady Hamilton eftersom de har en gammaldags inredning med mycket inspiration från exempelvis Dalarna. Det känns som att det passar bra till det här manuset – jag gillar att bo på ställen som inte bara är lyxiga och bekväma, men gärna lite inspirerande i sig själva också!

    1. Plus att det är billigt och har gratis avbokning och pengarna tillbaka så länge man avbokar dagen innan. Väldigt värdefullt när man har två småbarn!

  6. Underbara nyheter.
    Det känns som den finaste present du kan få i nuläget. Två dagar och en natt med bara du som sällskap, och så manuset förstås.
    Men du, stressa inte. Att använda kyrkklockorna som någon slags kontrollpunkter känns inte alls så lustbetonat som skrivande är.
    Och du, jag skulle definitivt unna mig en afternoon-tea med en tillhörande nap på rummet efteråt. Jag är säker på att det är bra för inspirationen.
    Kram och ha en skön och härlig helg
    Och en sak till. Stäng av Facebook och andra sociala medier. Familjen har telefonnumret om det är något. Jag tror på att stänga för omvärlden. För det är din alldeles egen tid.

    1. Ja, det känns verkligen som en riktigt, riktigt fin present 🙂 Nej, jag inser att det där med kyrkklocksstressen nog inte är en så bra idé. Bättre att ta det lugnt och komma in i ett naturligt skrivflöde, om det nu går. Men det brukar det ofta göra om jag har chansen att skriva en längre period, jag måste bara se till att ta ordentliga pauser så att jag inte blir för trött och bara fastnar.

      Ja, det blir nog inte så mycket sociala medier just de två dagarna – det skulle liksom vara lite som att slänga pengarna i sjön att sitta och slösurfa istället för att skriva. Jag brukar ändå vara rätt så bra på att undvika facebook nu för tiden, så det kommer nog funka. Å, vad jag längtar!

    1. Ja, eller hur? Helt fantastiskt 🙂 Håller också tummarna för att det blir av. Just nu håller hela familjen på att tillfriskna från förra veckans förkylning, och på något sätt tycker jag att det känns hoppfullt, det är ju ändå inte februari så det känns ganska otroligt att vi skulle få en ny förkylning tills nästa vecka. Peppar, peppar.

  7. Fasiken vilken strålande idé! Och ja. Lyx att få välja och vraka Stockholmshotell…

    1. Å vad roligt att se dig här! Ja, strålande idé och lyx. Det enda är att jag har märkt att det inverkar menligt på mitt skrivande i nuet. Jag tänker hela tiden: ”Äh, det gör inget om jag inte skriver en enda rad idag, nästa helg får jag skriva massor”. Om jag fortsätter tänka så varje dag så kommer det ta mig hela nästa helg att ens komma igång, så nu får det bli skärpning!

  8. Men varför blir jag en arg smiley? Jag tror inte att det var något som jag valde väl?

    1. Oj då. Verkligen en arg smiley 🙁 Det är jag som väljer vilken typ av ”avatar” folk ska ha. Det vill säga, jag väljer att folk får en sådan här lite rolig gubbe/gumma, men jag väljer inte ut varje specifik, det slumpas fram. Har funderat på att ändra så att det inte blir gubbar utan något mönster eller så istället – om det nu går, men det borde gå. Det kan ju vara lite irriterande att få en gubbe/gumma som inger en tråkig känsla.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.