Badrum och tacksamhet

När man har ett badrum (och för det mesta har man ju tack och lov det) är det lätt att glömma bort att vara tacksam. Egentligen är det ganska ofta som man glömmer bort att vara tacksam för olika saker.

Idag blev vårt badrum äntligen färdigt efter fem veckor utan dusch och bitvis utan toalett och med en lägenhet som varit fylld av hantverkare och deras diverse attiraljer. Vi har klarat oss med en något sämre personlig hygien än normalt och vi har haft en blå hink som stand in för toaletten vid akuta behov. Min dotter har blivit väldigt förtjust i att ”kissa i den blå hinken”, och verkar ärligt talat ganska missnöjd över att inte längre få ägna sig åt denna spännande och annorlunda vardagsaktivitet. Själv är jag istället väldigt tacksam. Jag har kissat i en hel del olika saker i mitt liv (alltså, när jag har varit tvungen) och jag brukar inte klaga, men jag kan säga att i den trettioförsta veckan av en graviditet är jag inte riktigt så smidig som hinken kräver. Ergo, tacksamheten.

Så nu går jag runt och njuter, rent allmänt. Jag kan duscha och gå på toaletten i mitt eget hem vilken tid på dygnet som helst, och det är märkligt hur grymt tacksam man kan vara över det – även i de stunder när man inte faktiskt duschar eller är på toaletten (oftast större delen av tiden på ett dygn). Jag njuter också av att vi så sakteliga börjar återskapa den allmänna ordningen i vårt hem (okej, extremt sakta, ärligt talat, men jag är i ett sånt sinnestillstånd att jag verkligen är otroligt tacksam för minsta lilla förbättring).

Och jag undrar om det inte är så att den allmänna tacksamheten (och eventuellt mer specifikt frånvaron av hantverkare) påverkar min skrivförmåga lite. För idag har jag lyckats prestera 964 ord, och det är första gången på nästan en vecka som jag kommit i närheten av tusen. Det känns hoppfullt. Så fram för lite mer tacksamhet och allmän njutning i vardagen, jag tror att det kan hjälpa mot det mesta 🙂

För övrigt är jag också tacksam över att vår innergård är full av fläderträd i lagom höjd så att man kan plocka blomklasar och göra saft. Mums!

Fläder

2 reaktioner på ”Badrum och tacksamhet

  1. Klassiker. VI renoverade badrummet under första graviditeten. Dock hade vi en separat toalett, tack och lov. Fick tillbaka hemmet och badkaret två veckor innan nedkomst. Med andra barnet var det köket som blev klart strax innan 🙂 Har dock sluppit blå hinkar.

  2. Oh, två veckor innan låter ganska tajt! Tur att det ändå blev klart 🙂 Ja, vårt nästa projekt blir nog köket, men jag tror inte att vi gör det under en graviditet i alla fall. Om vi nu lyckas med två barn så kanske det får räcka….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.