En ansiktslyftning på gång

Om ni tycker att något ser lite annorlunda ut här ovan, så är det för att det faktiskt gör det. Frågan jag ställde mig häromdagen (som egentligen mest rörde längden på mina blogginlägg och hur jag skulle kunna skriva kortare) ledde mig osökt till den lite större frågan: Vad är det egentligen för blogg jag vill ha, när jag verkligen tänker efter?

Jag kom fram till tre saker (i korthet):

 1. Jag vill ha en blogg som inte bara handlar om skrivande, utan snarare om kreativitet i en lite vidare bemärkelse, vilket i princip betyder att jag vill bli bättre på att dela med mig av bilder – både egna och andras.
 2. Jag vill ha en blogg som inte är riktigt så introspektiv och navelskådande med bara fokus på mig och mitt skrivande, vilket i princip betyder exakt samma sak som står i punkten ovan.
 3. Jag vill ha en blogg där det faktiskt går att LÄSA vad som står i undertiteln, vilket är anledningen till att jag bytte ut min gamla header mot en ny. Får se om jag behåller den. Vad tycker ni om den?

 

Sammanfattningsvis planerar jag alltså några smärre förändringar här inne, både av utseende och innehåll. Delar av dem behöver jag hjälp av min sambo för att klara av eftersom jag är så oteknisk. Men jag jobbar på det!

4 reaktioner på ”En ansiktslyftning på gång

 1. Mycket läsbart och fint. Ser fram emot förändringarna. Överväger också att göra nåt åt min blogg, det var ju ett låååångt tag sen. Alltid kul när det liksom rör på sig på bloggar.

 2. Ja, faktum är att jag egentligen gillade den andra headern bättre eftersom den hade mer färger i sig, men jag har tänkt att jag måste skärpa mig och prioritera att det går att läsa texten – annars blir det bara lite för oproffsigt 🙂

  Visst är det kul med lite förändring? Har du faktiska planer eller en riktning i dina funderingar, eller är det mest den där känslan av att det nog är dags?

 3. Snyggt. Men visst är det konstigt att när något förändras så minns man nästan inte det som var innan. Men det här se bra ut; lätt att läsa och fint.
  Jag håller också på och förändrar utseendet på min blogg. Men jag håller på och tittar på olika teman istället. Det är en djungel av olika teman och hur ska jag lyckas välja det som passar mig bäst? Jag gjorde ett val från början men efter ett tag har jag upptäckt saker jag inte är nöjd med. Men det är lite svårare att byta tema i en redan existerande blogg. Så när du läser min blogg kan den vara helt förändrad från dag till dag. Men snart hoppas jag att jag har hittat rätt.
  Vad klokt att fundera på vad du vill ha för inriktning. Kreativitet låter härligt. Det ser jag fram emot att läsa.

  1. Ja, jag håller med. Det är verkligen svårt att komma ihåg hur något sett ut, när det väl bytt utseende.

   Visst är det svårt det där med teman? Jag var väldigt nöjd med mitt tema, ända tills ganska nyligen när jag insåg att det inte är möjligt att stoppa in bilder i den högra spalten, i alla fall inte utan att göra en hel del egen programmering (vilket VERKLIGEN inte är min grej). Hoppas sambon ska hjälpa mig med det inom en snar framtid, annars kanske jag måste fundera över att byta tema jag också, trots att jag egentligen gillar det här väldigt mycket. Det svåra är ju att hitta något som har ALLT – och det är väl egentligen nästan omöjligt. Har den det ena så har den inte det andra. Men hoppas att du hittar något du blir nöjd med. Kollar in hos dig litet då och då för att ser hur det går, förstås!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.