Några ord från Christina Kjellsson

Apropå gårdagens diskussion om framgångshets var det första jag tänkte när jag vaknade imorse en textrad från en sång (det är ofta så för mig – som om mitt undermedvetna vill tala om tydligt vad det har jobbat med under natten och levererar en liten sammanfattning i form av en textrad på morgonen). Idag var det rader från Kristina Kjellssons Leila, antagligen för att den så fint sätter ord på drömmar om framgång, och på hur det är att vara full av kreativitet och vilja och motivation, men kanske inte alltid ha en så tydlig riktning. De faktiska raderna min hjärna levererade var de två sista i den här strofen, men de blir ju bäst i sitt sammanhang:

hon tänker när hon slår igenom
ska hon minnas hur det var
hon vet det mesta om att tvivla
på sig själv och det hon har
då ska hon göra sig på bild
säga samma sak fast bra
hon tänker när hon slår igenom
när hon slår och slår igenom

Och allra bäst blir det förstås om man lyssnar på varje rad och på melodin, så gör det – den finns på Spotify. En fantastisk låt!

6 reaktioner på ”Några ord från Christina Kjellsson

  1. Fina rader från Kjellsson. Jag brukar inte lyssna på henne men känner till Kjellsson för att hon gjorde en fantastisk insats på en skiva där hon framför en låt på en skiva som handlar om hur det är när en familj, och speciellt barn, har en familjemedlen som sitter i fängelse (låttexter skrivna av barnens föräldrar). Det är inte alla artister som lånar ut sina röster till låtar som andra skrivit på det sättet 🙂

  2. Vad fint! Låter precis som något hon skulle göra 🙂 Jag är ofta väldigt förtjust i den sortens skivor – så länge det är tillräckligt bra musik. Det blir så personligt, och så är det alltid roligt med en blandning. Plus att jag är så lättrörd och gillar att gråta medan jag går här hemma och sjunger till allt möjligt och omöjligt 😀

  3. Ja, visst är de fantastiska! Och det är något särskilt med de här raderna, både texten och melodin tillsammans. Jag tycker verkligen väldigt mycket om dem 🙂

  4. Hej! Tack för tips – gillar Christina Kjellsson men denna låt var ny för mig! Så bra! Fin blogg också- jag har precis mailat dig ”några” rader…. 🙂

    1. Hej och välkommen hit! Tack för dina rader – jag har svarat dig med ”några” rader tillbaka 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.