Kör väl lite NaNo ändå

För alla som inte vet:

I november varje år är det National Novel Writing Month: NaNoWriMo. Det betyder att tusentals (kanske milliontals?) människor världen över sitter klistrade vid sina datorer och försöker pressa ur sig 50 000 ord på en månad.

Egentligen är tanken att man ska skriva det första utkastet till en roman under NaNo, men jag väljer att tolka hela konceptet lite friare och har just bestämt mig för att köra i år, trots allt. Jag tycker inte att jag nödvändigtvis måste lyckas med 50 000 ord, men typ 30 000 skulle vara riktigt bra. Och jag är väldigt generös mot mig själv på så sätt att jag räknar även de ord som jag behåller när jag redigerar (det blir helt enkelt omöjligt att räkna annars), vilket är något enklare än att klämma ur mig helt och hållet ny text hela tiden.

Hur som helst. Jag kör. Jag har aldrig fått så mycket skrivet som förrförra året under NaNo, och förra året fick jag också väldigt mycket gjort i november fast jag inte ens var med. Det är något med energin, det där enorma, kollektiva. Det smittar. Det är härligt. Några av er som också är med i år? Jag finns på NaNo som Skriviver i så fall, om ni vill bli skrivkompisar.

13 reaktioner på ”Kör väl lite NaNo ändå

  1. Men jag kör ju också redigeringsnano! Kan du inte göra som jag och gå med och räkna redigerade/skrivna ord? För mig går det så EXTREMT mycket bättre när jag får den sortens pepp och hårda deadlines som NaNo innebär, och de är ju inte direkt dödsviktigt att man skriver på ett nytt manus när man är med. Jag tror absolut att man kan göra lite som man vill 😉

 1. Jag blir genast sugen när jag hör andra prata om Nano (var med 2013) men måste säga nej till mig själv.
  Bra att du ändrar reglerna så att de passar dig. Lycka till med dina 30 000.

  1. Ja, ibland funkar det ju bara inte. Så var det för mig förra året. Hoppas att du kan vara med en annan gång, när du är med i nyskrivarfasen.

   Ja, jag hoppas att det ska funka med mina 30 000. Tror dock att det finns risk för att jag satsar järnet på 50 000 ändå, för att jag bara inte kommer kunna låta bli. Får se lite hur det går – just nu ligger jag efter för att jag var på fest i helgen och inte hade tid att skriva på söndagen.

  1. Tack! Hade nästan gissat att du skulle satsa i år, med ditt nya? Men det är klart, ibland hinner man ju bara inte för att resten av livet är i vägen…

 2. Oj, vad sugen jag blev. 30 000 ord delat i 30 blir en hel massa ord per dag. Men det låter inte helt omöjligt. Jag som klagar över att jag är så uppbunden av mitt jobb. Och utöver det hittar jag en massa andra saker att skylla på. I flera år har jag stått bredvid och tittat lite längtande på er NaNoWriMoskrivare.
  Så jag bestämmer mig på stället. Jag är på. Absolut.
  Men jag tror att jag gör lite som du, Linda. 30 000 ord räcker. Och så har jag ju lite senare start än ni andra.
  Vi ses på NaNoWriMo 🙂

 3. Heja heja! Det passar mig inte alls att vara med i år, men jag håller verkligen med om att det är en särskild skrivarstämning i november… Jag kryddar mig med den istället och kör så det ryker vid sidan om nano-spåret. Och så står jag halvvägs med koskälla och blåbärssoppa för att … även 30.000 ord är ett maraton.

  Ska sluta med sportmetaforerna nu, lovar.

  *målar ”s-k-r-i-v-i-v-e-r” på banderoll*

  /Anna

  1. Hehe – känner mig otroligt peppad av sportmetaforerna 🙂 Och pepp behövs, kan jag lova, för än så länge går det OTROLIGT dåligt med skrivandet tyvärr – och värre blir det nog snart för imorgon får vi nästa tenta på kursen. Men jag hopps kunna ta igen det framöver. Annars får jag väl bara se det som att vartenda ord skrivet är värt något, och misslyckas jag med 30 000 ord så kan det ändå vara så att jag kommer skriva mer under november genom att försöka skriva 30 000, än genom att inte försöka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.