Skrivandets ABC – lösningen på mer än ett problem

Jag har tänkt ut en i mitt eget tycke EXTREMT bra lösning på mitt problem med att skriva korta blogginlägg. Jubel och fanfarer!

Som jag tror att jag nämnt minst en eller kanske flera gånger här på bloggen så är mitt sätt att lära mig saker att formulera mig med egna ord, skriva ner och spara orden och sedan helst läsa dem igen. När jag nu ungefär samtidigt som jag började blogga bestämde mig för att lite mer medvetet anstränga mig för att förstå mig på det här med skrivande och hur det egentligen fungerar, började jag göra exakt på det sättet (i alla fall då och då när den andan faller på). Det jag börjat bygga är en sorts eget ”skrivandets ABC”, där jag läser på om ord och uttryck som jag känner att jag inte helt har grepp om (och även ord och uttryck som jag HAR grepp om, för ofta är den sortens grepp som man tror att man har, ganska oformulerat), och formulerar så kort som möjligt en egen beskrivning av vad det nu är jag läser på om.

Jag har bestämt mig för att jag lika gärna kan dela med mig av mitt ABC. Bloggen är ju ändå det absolut bästa stället att lagra information eftersom jag där alltid har tillgång till den, eftersom det blir lättare att hitta i den, och jag kan spara länkar till andras inlägg om samma saker (och jag ÄLSKAR verkligen länkar). Jag hoppas att ni förstår att jag inte på något sätt anser mig vara en expert, utan att det är mitt sätt att lära mig på, och att jag bara vill dela med mig av det. Om ni vet någon som har skrivit ett smart inlägg om något av mina ämnen (eller om ni själva gjort det!) – säg till bara, så länkar jag!

4 reaktioner på ”Skrivandets ABC – lösningen på mer än ett problem

  1. Kul!

    En hel del är förstås ganska allmän kunskap egentligen, som de flesta har bra koll på. Men det är som sagt själva grejen att skriva ner det som jag är ute efter. Och att samla allt på ett ställe. Och länkarna. Det är nästan obeskrivligt hur mycket jag älskar länkar 😉

  2. Jag kan förstå vad du menar. Att blogga om skrivandet har lärt mig jättemycket och jag lär mig fortfarande hur mycket som helst. Ska bli kul att se vad det blir av det ABC 🙂

    1. Ja visst är det så! Jag tänker mig att man antagligen aldrig blir fullärd i sitt skrivande (precis som när det gäller allting annat), och det är ju delvis det som gör det så roligt 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.