Det hemliga skrivprojektet

Som jag nämnt har jag och Liv börjat skriva en bok tillsammans, och än så länge kallar vi det officiellt för Det hemliga skrivprojektet. Det finns väldigt mycket som jag skulle vilja berätta om projektet, eftersom det är så fantastiskt roligt. Och en del som jag inte kan berätta om projektet, eftersom det är hemligt.

Men jag kan åtminstone säga så här:

Ingenting har någonsin varit så lätt att skriva. Jag överdriver nästan inte alls om jag säger att det känns som att boken redan existerar i någon sorts idévärld, och att allt vi behöver göra är att ”plocka ner den” bit för bit. Än så länge är vi uppe i drygt sextio sidor av de tvåhundrafemtio som är vår ungefärligt uppskattade målbild, och det trots att vi nyligen har haft en längre paus från projektet. Känslan är helt enkelt ganska magisk.

Jag KOMMER förstås berätta mer än så här. Ville bara mjukstarta lite.

19 reaktioner på ”Det hemliga skrivprojektet

 1. Wow, vilken känsla när det liksom redan finns och bara behöver formuleras. Häftigt! ? och dessutom behöver ni ju ”bara” skriva hälften var 🙂 det låter riktigt spännande.

  1. Ja, det är en otrolig känsla faktiskt. Och helt underbart just att bara behöva skriva hälften var – det ger en sådan skjuts hela tiden, att saker händer med texten trots att det inte är jag som jobbat med den. Kan varmt rekommendera samarbete! 😉

 2. Härligt att det går så bra, Linda.
  Så bra du beskriver känslan av att ”boken redan existerar i någon sorts idévärld”. Någon enstaka gång har jag också känt så, att det finns ett facit någonstans och att jag är nära att hitta det.
  Kul att du och Liv kan jobba så bra ihop. Ibland blir verkligen 1 + 1 = 3.

  1. Ja, härligt är verkligen ordet 🙂
   Ibland tror jag att saker som är riktigt viktiga för en (exempelvis vissa böcker, eller vissa relationer, eller jobb) faktiskt är på riktigt ”menade” att vara. Det kan kännas så starkt som att något är meningen att det är helt omöjligt att tänka sig en värld utan det. Lite så är det med den här boken som vi skriver. Och vi har båda två precis den känslan. Jag önskar att alla fick känna det så 🙂

  1. Ja, jag ser fram emot den jag också! 😉 Sjukt roligt med den här underbara känslan av att den kommer bli färdig. Inom ett år (men förmodligen inom ett halvår, eller nästan i alla fall) kommer den att vara färdig. Helt säkert. Stor skillnad jämfört med mitt vanliga manus som bara har segat och segat och segat i tusen år.

  1. Ja, jag kan verkligen rekommenderad det! Och jag önskar dig verkligen ett sådant. Det är en riktig dröm, på många sätt.

 3. Vad roligt med ett samarbete som flyter på så bra! Och intressant att berättelsen liksom redan finns där. Ska bli kul att läsa om er fortsatta resa!

  1. Hej och vad kul att du hittat hit! Har varit inne och tjuvläst lite på din blogg också – återkommer snart igen 🙂 Ja, det är verkligen roligt. Och väldigt spännande och märkligt och härligt med en text (men en berättelse? hrm, nej, faktiskt inte, men jag får återkomma om det i ett ordentligt inlägg senare) som redan finns. Kul att du vill fortsätta läsa!
   /Linda

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.