Och nu: skrivretreat igen!

Eftersom vi har semester och jag har väldigt svårt att få skrivtid unnar jag mig ännu en gång lyxen att få vara ensam med min dator på ett hotellrum. Den här gången i TVÅ dagar.

Jag säger bara: Det. Är. Fantastiskt.

Efter den inledande shoppingen (mer om den nedan) sitter jag nu här med min text och känner hur jag lyfter den vid varenda ställe där jag går in och petar. Hur min kära karaktär bara blir mer och mer levande och mer och mer sig själv, ju mer jag skriver. Jag har dessutom gjort en del väldigt intressanta könsbyten på bikaraktärer som liksom vänder upp och ner på saker på ett utmärkt sätt, men det får jag återkomma om i ett mer utförligt inlägg senare.

Angående shoppingen: Förutom glass och en flaska vin och sådant som är absolut nödvändigt, inhandlade jag också tre nya pennor, bara på ren lust. Jag har fotat dem men lyckas inte mejla dem till mig själv här på rummet, så kanske jag måste uppdatera med bild när jag kommer hem. Men det riktigt coola med dem är: det är överstrykningspennor i ljuvliga pastellfärger som går att ta bort igen från papperet om man gnuggar med en gummiplupp i pennans kork (fatta vad bra för en sådan som jag som ibland inte kan med att stryka över saker i böcker för att jag tänker att jag kanske ska ångra mig). De är en del av Pilots nya serie pennor som heter Frixion – remove by friction. Jag är väldigt förtjust i deras vanliga skrivpennor, som känns och ser ut som vanliga bläckpennor, men som också går att sudda. Mycket praktiskt när man exempelvis läser andras manus och gör anteckningar i marginalen som blir för kladdiga, eller som blir dåligt formulerade eller som visar sig vara helt inaktuella när man läst lite längre ner på sidan. Och nu finns de alltså som överstrykningspennor. Yey!

MsgAtt.asp

 Här är en länk till pennorna på penstore.

 

2 reaktioner på ”Och nu: skrivretreat igen!

  1. O så mycket härliga inlägg det var här! Grattis till plugg-beslut och platsen! Underbart med mera skrivretreat och inspiration! Ser själv fram emot en helg med fullt skrivfokus framöver, de behövs verkligen, de där skjutsarna.

    /Anna

  2. Ja, visst behövs de! För mig blir det så lätt att jag halkar ur skrivandet till vardags. Och som det ser ut nu med en snart-femåring och en snart-ettåring så finns det ju inte plats att tänka färdigt tankar därhemma. Det är en av de väldigt värdefulla saker jag får på en sådan här retreat. Tid och utrymme att bara gå runt och tänka och och fortsätta tänka timme ut och timme in. Det är då jag löser gamla problem och kommer på olika lysande saker som jag aldrig hade kommit på annars 🙂

    Önskar dig mycket lycka med skrivhelgen, och god produktion!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.