Om hälsan och mitt kommande ABC

Har äntligen börjat hämta mig efter ungefär en veckas grym influensa, eller vad det nu var. Har haft nästan 40 graders feber och så ont i halsen att jag inte kunnat varken äta eller prata på tre dagar. Det skulle nästan kunna varit en halsfluss, när jag tänker på det. Nu är jag till slut rätt så pigg, men det känns fortfarande som om jag har en osthyvel i halsen så jag säger bara det allra mest nödvändiga och jag har lärt mig att svälja EXTREMT sällan. Och jag lever fortfarande på te och glass och soppor – en inte helt oäven kost i ärlighetens namn.

En annan sak. Det här med mitt Skrivandets ABC som jag pratat om tidigare. Jag har varit väldigt pepp på att börja lägga ut det här, men NATURLIGTVIS har jag fastnat lite, eftersom jag ju varit tvungen att skriva om de små texterna så att de skulle passa bättre här – för en publik, alltså ER mina vänner – och jag under den lilla omskrivningsprocessen (som jag tänkte mig skulle bli enkel och snabb och inte kräva så mycket tankearbete) insåg hur mycket bättre det skulle bli om jag lade lite mer tid på varje enskilt litet ämne/ord. På samma sätt som jag alltid tänker om allting. Men nu har jag bestämt mig för att börja väldigt sakta med några av de allra enklaste temana/orden och försöka hejda mig själv så gott det går i den här perfektionistiska viljan att göra allting bättre. Och bara göra det LITE bättre. Annars kommer det ju aldrig hamna här på bloggen. Jag kan göra det mycket bättre när som helst, EFTER att jag lagt det här.

Det är alltså min plan. Nu ska jag ta en titt runt hos er alla, det var skamligt längre sedan jag faktiskt skrev en hälsning hemma hos någon annan. Förlåt för det. Det har varit lite mycket de här senaste veckorna. Kram på er allihop!

12 reaktioner på ”Om hälsan och mitt kommande ABC

 1. Ja, det är skönt att må bättre, även om jag tycker att det går outhärdligt långsamt till något slags normaltillstånd i form av att må bra på riktigt. Imorgon måste jag ta mig till skolan och jag vet ärligt talat inte om jag fixar det. Och sedan får vi tentan för den här delkursen samtidigt som nästa delkurs kör igång. Att bli sjuk när man pluggar är verkligen vidrigt 🙁

   1. Gick helt okej 🙂 Jag är supertrött – men på ett skönt sätt. En av de bra grejjerna med att vara sjuk: man blir så tacksam över att kunna göra enkla saker som att åka buss till sin skola och delta på ett seminarium. Imorgon är jag nog rätt så frisk tror jag!

 2. Hoppas att du snabbt blir helt frisk, och att du kommer ikapp med pluggandet! Jag vet hur stressigt det kan vara att komma efter. Tur att du bara ska precis klara dig och inte få några VGn! 😉

  Tack för din fina kommentars-boom på min blogg! Det piggade upp mig i min sjuksäng.

  Kram!

  1. Exakt – väldigt skönt att jag bara behöver klara mig, jag tänker mycket på det 🙂

   Tråkigt att du också är sjuk, men trevligt att jag lyckades pigga upp dig. Hoppas du snart blir frisk igen!

   Kram!

 3. Hoppas du snart är helt återställd och bättre nu än på julafton kanske.
  Ser fram emot mer ABC. Sånt är alltid kul att ta del av.

  1. ”Bättre nu än på julafton” – EXAKT min tanke! Trevligt att du ser fram emot ABC, men som sagt, det är egentligen meningen som mitt eget studiematerial i någon mån så ha inte för stora förväntningar bara 🙂 Du som är riktigt beläst kan säkert hitta både felaktigheter eller sådant som saknas, då får du gärna säga till i så fall!

 4. Kvicknade just till från min feberdvala … och ser min runt i världen efter flera dagar utan Internet. Fast jag har det så mycket lättare än du, inga tentor och inga små kära barn. Hoppas att du har möjlighet att säga nej till ett och annat och kan vila.
  Ett ABC är kul men vi väntar gärna. Fick just lite lust att säga ”take your time, dear” och komma i blommigt förkläde med en god stärkande kopp te till dig. Men jag har inget förkläde så det får bli i tanken 🙂

  1. Å vad fin du är Eva! Det var en väldigt god och stärkande kopp te, och ett fint blommigt förkläde – i tanken 😉 Det verkar som om halva Sverige ligger däckade i någon form av förkylning eller influensa just nu. Hoppas att alla piggar på sig snart!

 5. Jag ser verkligen fram emot Skrivandets ABC men så tänker jag lite som så att jag vill att du skriver på din roman också. Den längtar jag efter att få läsa.
  Men du skriver så klokt att du kan redigera texterna precis när som helst efter att du lagt ut dem på bloggen så du fixar nog det med. Men du, släpp den där perfektionismen. Vi förstår ändå.
  Du delar ju redan med dig av fullt med skrivtankar och kunskaper här på bloggen. Så det ska bli spännande att se vad som kommer att hända. Jag blir jättenyfiken.

  1. Vad fin du är, Marie! Jag blir så glad att du uppskattar mina tankar, och jag försöker verkligen släppa den där perfektionismen, men det är inte lätt. Till att börja med blir mitt skriv-ABC kanske inte så mycket att hänga i julgranen, ungefär som skrivtipsen på sidan med Skrivtips (där är det en viss kvalitet och inte direkt någon kvantitet). Men på sikt är ju tanken att det verkligen ska vara som min egen uppslagsbok – och andras, för den som vill.

   Jag har tänkt att jag ska börja skriva på romanen igen runt årsskiftet. Sambon har lovat mig en liten skrivretreat någon gång innan eller efter nyår, och det känns som att det är mitt erkänt bästa sätt att producera något och ett superfint sätt att sätta igång igen! Jag ser fram emot det väldigt mycket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.